Search

Odgovor Šešelju, srpskim ekstremistima i ostalim asimilatorskim težnjama! I“čestitkom” nas vrijeđate, DOSTA JE!

Lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, grubo je uvrijedio muslimane objavom na svom twitter nalogu, tako što je čestitao bajram “Srbima muslimanima”, i po ko zna koji put pokušao da nametne Bošnjacima svoju ideologiju i stavove, da mi nismo ono što stvarno jesmo.

Foto skrinshot

Već duže vrijeme naša Redakcija sprema seriju tekstova o pojmu nacije kada je Balkan u pitanju, kao i opširni odgovor srpskim, hrvatskim i albanskim asimilatorskim težnjama, koja se vijekovima sprovodi na štetu Bošnjaka. Ali, nakon zadnje uvrede od strane ratnog zločinca, i sve češćih asimilatorskih težnji drugih, primorani smo da sažeto odgovorimo Šešelju, srpskim ekstremistima i ostalim asimilatorskim krugovima!

Skraćeni tabelarni prikaz Švajcarskog instituta Igenea, o porijeklu naroda na Balkanu

Švajcarski institut za genetska istraživanja „Igenea” napravio je genetsku mapu balkanskih naroda. Po toj mapi Srbi imaju dosta ilirske krvi, Albanci u Albaniji i na Kosovu imaju dosta slovenske krvi, ništa drugačija situacija nije ni kod Hrvata, i svi mi zajedno u genetskom kodu pored ove dvije grupe naroda imamo i značajan genetski udio Kelta, Tračana, Vizigota i ostalih manjih grupacija naroda (detaljno u seriji tekstova)!

De facto i de jure na Balkanu nema čiste nacije, i istraživanjem Švajcarskog instituta utvrđeno je da niti jedan narod na Balkanu nema apsolutni i isključivi monopol da polaže pravo na  pripadnosti tom narodu po genetici i genetskom kodu, jer svi su opšti miks i mješavina onog drugoga!

Da nacije nisu čiste dokaz je i sam Šešelj, jer njegova porodica je hrvatsko-katolička, a kada je u jednom historijskom trenutku dio porodice (kojoj pripada i sam Vojislav Šešelj) primio pravoslavlje onda su nakon tog čina postali Srbi. Kao napomena, zbog čestog izgovora Šešelja, postoje historijski spisi da su se katolici u južnom dijelu Dalmacije u jednom vremenskom razdoblju pisali kao Srbi, ali pleme kojem pripada Vojislav Šešelj potiče iz Hercegovine i od pamtivjeka su bili Hrvati, tako da ovaj ratni zločinac ima najmanja prava da govori cijeloj grupi naroda ko su i od koga potiču.

Iz svega navedenog može se izvući samo jedno, nacija nije genetski nego kulturološki fenomen, i to da Bošnjaci imaju apsolutno prava da su zasebni, zato što pripadaju slovenskom govornom području, a ono što nas odvaja od ovog govornog područja je kulturološka geneza zasebnosti, nastala na dijelovima staro-osmanske kulture i kulturološkim temeljima balkanskih naroda.

Tabelarno se može vidjeti da Albanci imau preko 20% slovenske krvi,  Srbi imaju preko 20% ilirske krvi, tako da čest izgovor da naš narod potiče od ilirsko-albanskih plemena Hota i Klimenta ne pije vodu, jer se dalje postavlja pitanje ko su zapravo ova plemena i koliko slovenske krvi oni imaju, takođe se i ova logika može primjeniti na srpske šovinističko-asimilatorske težnje.

Švajcarski institut je otkrio još jedan paradoks, Albanci su godinama unazad prisvajali porijeklo i pripadnost ilirskoj grupi naroda i oslanjali se na tu kulturu, a tabelarno se vidi da procentualno ima više ilirskog genotipa kod Bošnjaka u Bosni, a još više u južnoj Hercegovini i sjevernom Sandžaku, tako da je i ovo još jedan razlog više da su asimilatorske težnje od strane Albanaca prema Bošnjacima čista zlonamjerna manipulacija, koja nema temelj u nauci kada je porijeklo naroda u pitanju.

Bošnjaci su autohtoni narod koji naseljava prostor od Gore na Kosovu do Bihaća u Bosni, i bilo kakva asimilacija našeg naroda je isto što i lično poniženje pojedinca, tako da ne prihvatamo niti jednu asimilatorsku težnju, i da nije ovih iznijetih argumenata, nema niko pravo da nipodništava našu zasebnost u odnosu na ostale balkanske narode, koja je očigledna, jer u svijetu postoje i vještački stvorene nacije (kao što je američka nacija) pa im niko ne osporava nacionalnost.

Bošnjaci unutar svog korpusa imaje kulturoloških regionalnih zasebnosti (Bosanci, Hercegovci, Krajišnici, Sandžaklije, Torbeši i Goranci), ali sa druge strane staro-osmanska kutura i slovensko jezičko područje formiralo nas je kao zaseban narod (uključujući i period Titove Jugoslavije i velikog slova “M”),  pa niko nema pravo unutar bošnjačkog korpusa da isključuje onog drugog iz reda bošnjačkog naroda na osnovu različite regionalne pripadnosti.